Speakers Arena 1- 13 ianuarie 2013

 

Ce mediu grozav! Timp de 3 ore, am fost alaturi de alti tineri foarte faini…

si unii zic ca nu exista, astfel de tineri..Ma bucur sa spun ca se-nseala!:)

Pur si simplu, inca nu i-au intalnit…

Au fost 6 speach-uri, toate foarte bune dupa parerea mea…Eu cel putin, am avut doar pareri apreciative.

Dupa amiaza a inceput cu Paul si am aflat ca 2 % din populatia lumii e reprezentata de copii sau tineri supradotati…

Din pacate cei mai multi nu isi ating potentialul real.

Au creat un centru in Romania, Gifted Education, unde astfel de copii se simt ca la ei acasa si fac si alte cursuri in afara celor de la scoala cum ar fi: Citirea Rapida sau Inteligenta Emotionala. Se citea in ochii lui Paul pasiunea si placerea cu care contribuie la acest proiect… Bravo, voua, oameni buni!

A urmat, Razvan (fondatorul Speakers Arena) si ne-a impartasit din ce a trait el ca proaspat tatic….Cum a spus si el, pt parintii din sala a trezit amintiri, pt cei care nu sunt parinti un fel de previw optimist si amuzant a ceea ce ii asteapta cand vor deveni…:)

Adrian, ne-a povestit cum accidentul de masina l-a constientizat si a realizat care sunt lucrurile cu adevarat importante si ca desi se confrunta cu multe probleme in aceea perioada, in comparatie cu pierderea vietii, toate paleau si pareau usor de rezolvat…Asa ca mesajul lui este Traieste Clipa!

Traieste astazi…astazi, nu ieri, nu maine…

Viata trebuie traita in compartimente etanse. Seara inchizi compartimentul si devine ziua de ieri. Azi, un alt compartiment…si tot asa…

Am mai pastrat o idee de la Adrian: ca e important sa prioritizezi – adica sa “tai in carne vie” si sa pastrezi in viata ta, doar lucrurile care te duc la succes…restul sunt detalii..

A urmat Adela, care a avut curajul sa impartaseasca in public momente personale, printre care..ca in urma cu 10 ani, chiar pe 13 ianuarie, fratele ei a trecut dincolo..

In urma mai multor experiente, a realizat si ea ca viata merita traita doar din plin, la maxim, bucurandu-te de fiecare clipa..Orice zi poate fi ultima..Asa ca traieste frumos, fa ceea ce iti place! ACUM!

Dragos, ne-a determinat sa ne uitam la noi cu mai multa atentie si sa vedem cum ne purtam atunci cand suntem stresati si ce efect are aceasta in viata noastra..

Raspunde si tu la aceste intrebari:

  1. Cum comunici atunci cand esti stresat? (ex: taios, aspru…)
  2. Cum obtii ceea ce vrei de la ceilalti atunci cand esti stresat?(ex:ridici vocea, esti autoritar…)
  3. Cum crezi ca te vad ceilalti atunci cand esti stresat? (ex: pisica zbarlita, vulcan…)

In incheiere, Zoia, ne-a provocat sa ne adresam mai des intrebarea CINE SUNT EU?

A facu un exercitiu simplu dar puternic: in timp ce bateam palmele cu un coleg ii spuneam: ESTI EXTRAORDINAR! ESTI EXTRAORDINARA!

Foarte tare!…cum am ajuns acasa l-am facut si cu piticii mei:)

E importanta atitudinea noastra..constientizarea a ceea ce esti capabil..a posibilitatilor latente ce zac in noi…a Puterii pe care o avem …cu totii..

A fost o dupa-amiaza foarte interesanta.Am invatat si am trait emotii frumoase alaturi de alti romani minunati care prefera sa dea televizorul pe o astfel de intalnire:)

 

Comentarii

comentarii

Bookmark the permalink.

Comments are closed.