Sarbatoarea ingerilor

“Secretul fericirii nu se află în a avea, ci în a da. Cel care-i face fericiţi pe alţii, va fi el însuşi fericit.”

12313550_920656931303313_3746258523309194037_n

Acum cateva zile am participat la un eveniment caritabil, organizat de Eliza Nitescu si Asociatia Pavel, pentru copii, cu provocari legate de sanatate.
Am ajuns in a doua parte a zilei si doresc sa va impartasesc cateva idei pe care le-am luat cu mine.

M-a impresionat profund tot ce s-a intamplat acolo.
Oameni pentru oameni as spune in cateva cuvinte…
E un moment in care realizezi, ca nu ai dreptul sa te plangi, sa te vaiti pentru nimicuri…atunci cand pe lumea asta sunt copii care lupta pentru viata lor in fiecare zi, ora sau minut.

Cand iti dai seama, ca e datoria ta sa contribui, sa pui umarul…atat cat poti, atat cat stii..iar seara cand pui capul pe perna sa stii ca ai facut tot ce ai putut si un suflet, un om…e mai bine pentru ca tu ai ales sa te implici, sa ajuti.

 Pentru inceput….

Am cunoscut un pusti din Bacau, foarte fain…mentalist.

Am ras noi, am glumit si uneori parea ca nu i-au iesit trucurile, insa in final…totul ii iesise exact asa cum trebuia.. :)

A incheiat frumos cu indemnul:

CREDE IN TINE!

Mintea este capabila de a realiza o multime de minuni!

 L-am cunoscut apoi, pe Vlad Lupascu, campion de 9 ori la Arte martiale si istoric.

Printre altele ne-a povestit o mica intamplare de dinainte ca tatal sau sa plece dincolo.

Ei vorbisera de multe ori despre credinta dacilor in nemurirea sufletului…iar cand tatal sau il vedea pe Vlad, necajit…ii spunea:

SUNTEM DACI?

SAU NE PREFACEM?

 Frumos…si profund, nu-i asa?…

 A urmat Liviu Pasat si a vorbit despre obiective si despre cat este de important, ca in timp ce le urmarim, sa fim bucurosi, plini de recunostiinta, sa intelegem ca este drumul este cel care conteaza. Sa constientizam sistemul de convingeri, starea interioara si desigur, sa actionam! In acelasi timp sa ne instruim continuu si sa ne alegem cu atentie anturajul. Am incheiat cu un exercitiu-meditatie foarte fain, care ne-a dus un pas mai aproape de obiectivele noastre!

A urmat Alina Cirja, iar ideea centrala a discursului ei: INDRAZNESTE SA FII DIFERIT!

Schimbarea

Ridica-te si schimba ceva!

Descopera la ce esti bun si foloseste aceasta!

Ultima prezentare a evenimentului a fost sustinuta de Florin Pasat si a vorbit despre minte: constienta si subconstienta.

Despre convingeri si ce anume ne dicteaza actiunile.
Cateva idei:

  • corpul fizic este partea fizica a subconstientului
  • mintea este in fiecare celula a corpului
  • actiunile din planul fizic iti sunt dictate de subconstient
  • atunci cand o imagine se solidifica in subconstient, ea devine realitate dupa 7 secunde
  • subconstientul iti dicteaza realitaea in care traiesti. Totul este o imagine in subconstient
  • cand schimbi imaginea din subconstient se schimba realitatea
  • banii pe care ii castigi acum sunt dictati de o imagine din subconstient

Mintea este ca o gradina. E nevoie sa smulgem buruienile si Florin recomanda EFT (Tehnici de eliberare emotionala)

Carte Terapia prin ciocanituri de Nick Ortner

Urmeaza plantatul semintelor. Adica sa facem fapte bune.

Plantezi bani, prin orice actiune care ii ajuta pe ceilalti sa aiba bani. (doneaza unei cauze caritabile care te inspira, ofera-te sa lucrezi pe gratis, promoveaza gratuit un produs sau serviciu in care crezi, fa orice actiune prin care ceilalti au un castig material) Important: toate actiunile tale trebuie sa respecte proprietatea celorlalti. Actiunile care incalca proprietatea celorlalti sunt seminte pentru datorii. Ca urmare, plateste-ti la timp facturile si impozitele, plateste licentele si drepturile de autor la software-ul pe care il folosesti si la filmele la care te uiti, ai grija de bunurile tangibile si intangibile ale celorlalti. Daca de ex, te uiti la filme gratuite de pe net, din cand in cand, mergi si cumpara bilete si mergi la cinematograf.

Plantezi sanatate, prin orice actiune care ii ajuta pe ceilalti sa fie mai sanatosi, sa se simta mai bine. (ingrijeste persoane bolnave, ofera celor din jur un pahar cu apa sau mancare sanatoasa, ajuta-i sa faca sport sau sa scape de stress).Important: toate actiunile tale trebuie sa sprijine viata. Ca urmare, condu prudent, mentine curatenia acasa si la birou, evita mancarea nesanatoasa.

Planteaza relatii, prin ceea ce faci, ii ajuta pe ceilalati sa aiba parte de grija, atentie, afectiune. (petrece o ora/saptamana cu persoane singure, batrani de la un centru de batrani sau copii din centre pentru copii) Important: toate actiunile tale trebuie sa respecte relatiile celorlalti si sa ii aduca pe oameni impreuna, nu sa-i separe. Ca urmare, evita critica persoanelor din jurul tau – chiar daca sunt de fata – si evita sa-ti certi copiii sau sotia (sotul)

Si nu in ultimul rand…uda semintele!

Adica, seara inainte de a adormi, gandeste-te si bucura-te pentru toate faptele bune facute in ziua respectiva sau zilele trecute. Gandeste-te la beneficiile pe care actiunile tale le-au adus acestor persoane si lumii intregi si sa te bucuri pentru asta.

Eu, personal, sunt fericita si recunoscatoare pentru ca am fost prezenta la acest eveniment. Oameni frumosi, plini de daruire. Adunati, cu un singur scop. Acela de a face binele, de a duce un zambet pe chipul copiilor incercati de aceste provocari si maturizati devreme datorita lor.

Cred ca fiecare putem contribui. Poate cu bani, poate cu haine si incaltaminte, cu fructe sau cu o carte..Sau poate cu o ora din timpul nostru. Fiecare, asa cum poate si considera potrivit.

Daca doriti sa ajutati, puteti lua legatura cu mine, sau cu Eliza Nitescu, sau direct cu Asociatia Pavel.

Va multumim, in numele copiilor si al parintilor!

Citat-Anne-Morrow-Lindbergh

Comentarii

comentarii

Tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.