I want…

Chiar asa….tu faci ceea ce doresti ? Cu adevarat?

Ai  descoperit ceea ce iti place  sa faci?

Ai descoperit care este darul tau? Care este misiunea ta?

Stii care este cel mai mare Vis al tau?

Daca DA, felicitari! Esti pe drumul cel bun! Sa ai spor si sa iti vezi Visul cu ochii!

Daca NU, dar faci tot posibilul sa descoperi, felicitari! Esti tot pe drumul cel bun!

Mai jos iti voi da si eu cateva resurse pe care eu le-am folosit si care m-au ajutat sa descoper drumul meu in viata, lucrurile care imi plac, misiunea mea in viata!

Asadar, sa pornim!

In primul rand:

Descopera-ti potentialul:

Potentialul tau ascuns si punctele tale forte – Testul Myers-Briggs

Testul valorilor personale

(Sper ca dupa acest test sa patesti ca mine. Adica sa afli despre tine in 15 minute mai multe lucruri decat ai aflat in intreaga ta viata. Sa descoperi de ce faci anumite lucruri, de ce te comporti intr-un anume fel in anumite situatii, de ce ai anumite preferinte si pasiuni, de ce preferi compania unor oameni in dauna altora. Pera Novacovici)
 

Scopul tau  in viata

Cum sa iti gasesti scopul in viata in 20 de min

Steve Pavlina – pe mine personal acest exercitiu m-a ajutat foarte mult..

ce-i drept mi-a luat mai mult de 20 de min:)….dar suntem diferiti si important e sa ne gasim scopul si mai putin important in cat timp il gasim..

Obiceiuri

Obiceiurile tale sunt destinul tau – esti ceea ce faci zilnic

Oamenii de succes au alte obiceiuri decat oamenii care nu reusesc prea multe in viata.

Vise

Caiet de vise (este exemplul lui Pera, cum si-a construit el si cum a lucrat cu visele sale)

Vizualizarea (pt a ne indeplini visele e nevoie sa ni le imaginam ca si cum cum sunt indeplinite deja)

Multumesc pt resurse, Pera Novacovici, Steve Pavlina, Cheia Succesului

 

Tu stii care e menirea ta in viata?

By Miky Doican | 11 December, 2013 | Carti, Inspiratie pentru tine, Pentru suflet
De o buna perioada de timp ma tot intreb de ce sunt aici…ce lectii am venit sa invat, care este darul meu si cum ar trebui sa il dau mai departe..

Uneori traind viata mai uit de asta…dar sunt perioade in care sufletul meu ma atentioneaza ca ma indepartez…si atunci tanjesc cel mai mult dupa aceste raspunsuri..

Aseara citeam dintr-o carte si surpriza…ochii imi aluneca pe cele 2 intrebari de care aveam nevoie:

-Ce iti spune inima ca trebuie sa realizezi cu orice pret?

– Care crezi ca este menirea ta unica?

Am adormit cu aceste intrebari in minte si am cerut un raspuns…

Dimineata cand am deschis mailul si am vazut unul cu titlul Menirea ta in viata, nici nu m-am mai mirat….mi-am spus doar…ia uite si raspunsul:)

iar al doilea gand a fost..sa il dau mai departe, poate si altii au aceleasi intrebari.

Asa ca…sa va fie de folos, cel putin la fel cum imi este mie:

Orice om are o menire în viaţă… un har unic sau un talent special pe care îl poate dărui celorlalţi. Atunci când acest talent unic fuzionează cu serviciul adus celorlalţi, noi experimentăm o stare de extaz spiritual, care este scopul suprem, mai presus de orice.
Când lucrezi, Tu eşti un flaut prin care trece şoapta orelor, transformându-se în muzică. …Şi ce înseamnă să lucrezi prin iubire? Înseamnă să ţeşi haina cu firele extrase din propria ta inimă, conştient că cea care va purta haina va fi iubita ta…
Kahlil Gibran, Profetul
Câmpul potenţialităţii pure este în esenţa lui însăşi divinitatea, iar divinul îşi asumă o formă umană numai cu scopul de a împlini un anumit ţel. Potrivit acestei legi, orice om are un talent unic şi o manieră unică de a-l exprima. Există ceva ce putem face mai bine decât oricine altcineva din întreaga lume. Oricărui talent unic (şi expresiei sale manifestate) îi corespund o serie de nevoi unice. Atunci când aceste nevoi se suprapun peste expresia creativă a talentului nostru, scânteia produsă dă naştere la abundenţă şi belşug. Exprimarea talentelor noastre pentru a răspunde acestor nevoi creează prosperitate.
Dacă i-am învăţa pe copii acest principiu încă de la începutul vieţii lor, am vedea ce efecte remarcabile poate să producă el. Fiecare om are un talent special pe care nu-l mai are nimeni altcineva, şi fiecare o mare o manieră specială de a exprima acel talent, pe care nimeni altcineva nu o mai are”. Aceasta este legea dharma-ei!
Legea dharma-ei are trei elemente. Primul afirmă că orice om se află pe acest pământ pentru a-şi descoperi Sinele real, pentru a realiza că adevărata sa identitate este una spirituală, că în esenţă este o fiinţă spirituală care şi-a asumat o manifestare în formă fizică. Nu este corect să spunem că noi suntem fiinţe umane care au din când în când experienţe spirituale. Realitatea este inversă: noi suntem fiinţe spirituale care şi-au asumat o formă umană ocazională.Orice om se află pe această planetă pentru a-şi descoperi sinele superior sau sinele spiritual. Acesta este primul înţeles al Legii dharma-ei. Noi trebuie să descoperim singuri că în interiorul nostru se află un zeu sau o zeiţă într-o stare embrionară, care doreşte să se nască pentru ca noi să ne manifestăm divinitatea.
Cel de-al doilea element al Legii dharma-ei se referă la exprimarea talentului nostru unic. Legea dharma-ei afirmă că orice fiinţă umană se naşte cu un talent unic. Fiecare dintre noi are un talent unic prin expresia lui, atât de unic încât nu mai există nimeni pe această planetă care să dispună de acest talent, sau de expresia lui. Altfel spus, există în noi posibilitatea de a face ceva mai presus decât oricine altcineva pe această planetă. Atunci când ne descoperim această menire şi când o exersăm, noi pierdem noţiunea timpului. Atunci când ne exprimăm talentul unic de care dispunem (în unele cazuri avem chiar mai multe asemenea talente unice), expresia acestui talent ne conduce într-o lume a conştiinţei care transcende hotarele timpului.

Cel de-al treilea element al Legii dharma-ei se referă la serviciul adus umanităţii, semenilor noştri, la anumite întrebări pe care orice om ar trebui să şi le pună, căutând răspunsul la ele: „Ce pot face pentru a fi de folos? Cum îi pot ajuta pe cei cu care intru în contact?” Atunci când combinăm capacitatea de a ne exprima talentul unic cu serviciul adus umanităţii, se poate spune că respectăm plenar Legea dharma-ei.
Dacă mai adăugăm şi experienţa directă a propriei noastre spiritualităţi, a câmpului potenţialităţii pure, este de-a dreptul imposibil să nu avem acces la o prosperitate infinită, căci aceasta este singura cale prin care poate fi atinsă prosperitatea. Această prosperitate nu este temporară, ci permanentă, căci talentul nostru este unic şi nu poate fi depăşit de nimeni, la care se adaugă serviciile aduse semenilor noştri, pe care le putem descoperi răspunzând la întrebări de tipul: „Ce pot să fac ca să-i ajut pe alţii?”, în locul unora de tipul: „Ce pot să fac pentru a-mi fi mie bine?” Întrebarea „Cu ce mă aleg eu?” ţine de dialogul interior al egoului. Întrebarea „Ce pot să fac pentru a le fi de folos altora?” ţine de dialogul interior al spiritului. Spiritul se referă la acel domeniu al conştiinţei noastre în care experimentăm universalitatea. Simpla trecere de la un dialog interior bazat pe întrebarea „Eu cu ce mă aleg?” la întrebarea „Ce pot face pentru alţii” este suficientă pentru a transcende egoul şi pentru a pătrunde în lumea spiritului.

Calea cea mai sigură pentru a pătrunde în lumea spiritului este meditaţia, dar simpla trecere de la o întrebare la alta, aşa cum am arătat mai sus, este suficientă pentru a căpăta acces la lumea spirituală, adică la acea lume în care ne putem experimenta propria universalitate. Dacă doriţi să folosiţi la maximum Legea dharma-ei, este necesar să faceţi mai multe angajamente.
Primul angajament este acesta: îmi propun să caut până când îmi voi descoperi sinele superior, care îmi transcende egoul, prin intermediul practicii spirituale. Cel de-al doilea angajament este următorul: voi urmări să îmi descopăr talentele unice, pentru a mă bucura de ele, căci ştiu că pătrunderea în lumea spiritului, care transcende timpul, aduce după sine fericirea. Voi cunoaşte astfel beatitudinea. Cel de-al treilea angajament este acesta: mă voi întreba în permanenţă ce pot face pentru a fi de folos umanităţii. Voi răspunde la această întrebare şi apoi voi aplica în practică acest răspuns. Îmi voi folosi talentele unice pentru a le fi de folos semenilor mei, îmbinând împlinirea nevoilor lor cu dorinţa mea de a-i ajuta pe alţii.
Vă propunem să faceţi o listă în scris cu răspunsurile posibile la următoarele două întrebări: dacă nu aţi avea nici o grijă financiară şi aţi dispune de toţi banii din lume, ce aţi face? Dacă răspunsul afirmă că aţi continua să faceţi exact ceea ce faceţi acum, înseamnă că vă aflaţi deja în plină dharma, că sunteţi pasionat de ceea ce faceţi, deci vă manifestaţi deja talentul unic. Apoi vă puteţi întreba: ce aş putea face pentru a fi de folos umanităţii? Răspundeţi la această întrebare şi apoi aplicaţi practic răspunsul. Descoperiţi-vă divinitatea, talentul unic, serviţi umanitatea, şi veţi avea astfel parte de întreaga prosperitate pe care o doriţi. Atunci când nevoile noastre interioare creatoare se suprapun cu nevoile semenilor noştri, prosperitatea curge spontan din lumea nemanifestată în cea manifestată, din împărăţia spiritului în lumea formelor. Începem să experimentăm astfel viaţa noastră ca pe o expresie miraculoasă a divinităţii – nu doar din când în când, ci în permanenţă. Numai astfel putem cunoaşte adevărata fericire şi adevărata semnificaţie a succesului, extazul şi fericirea propriului spirit.
Aplicarea Legii dharma-ei, sau a menirii în viaţă
Voi pune în aplicare Legea dharma-ei, angajându-mă să respect următoarele etape:
1. Astăzi voi cultiva plin de iubire zeul sau zeiţa care există în interiorul meu, într-o stare e mbrionară. Îmi voi acorda întreaga atenţie spiritului care îmi animă trupul şi sufletul. Îmi propun să mă trezesc faţă de liniştea profundă din interiorul inimii mele. Oricât de implicat aş fi într-o experienţă temporală, îmi propun să nu uit nici o clipă de conştiinţa eternităţii.
2. Voi face o listă cu talentele mele unice. Voi adăuga apoi toate acele lucruri pe care îmi place să le fac atunci când îmi manifest talentul unic. Ori de câte ori îmi folosesc talentul unic în serviciul semenilor mei, pierd noţiunea timpului şi aduc prosperitate, deopotrivă în viaţa mea şi în vieţile celor din jur.
3. Îmi voi pune zilnic întrebarea: „Ce pot face pentru a fi de folos altora?” Răspunsul la această întrebare îmi va permite să-i ajut pe alţii, plin de iubire.
extras din cartea “Cele sapte legi spirituale ale succesului” Deepak Chopra

Sursa: Natura Divina

Si inca un indiciu…In vara am imprumutat de la biblioteca cartea Cele sapte legi spirituale pentru parinti a lui D Chopra, apoi la un alt curs, am primit recomandarea sa citesc Cele sapte legi spirituale ale succesului a lui Chopra….si acum din nou un fragment din aceeasi carte…

Decat in cap nu mi-a cazut cartea…:) Desi, daca nu o citesc…cine stie:)

Nu pot sa spun decat…Multumes, Doamne, pentru rabdarea cu care imi tot trimiti resursele de care am nevoie

Aveti aici pe scribd legile: Cele sapte legi spirituale

Leave a Reply