Planul de 40 de zile – ziua 7

Bine te-am gasit!

Ziua 7
Afirmatia

CONSTIINTA DIVINA CU CARE MA IDENTIFIC ISI EXPRIMA DE-A PURURI ADEVARATA NATURA A ABUNDENTEI. ACEASTA ESTE RESPONSABILITATEA EI, NU A MEA.
SINGURA MEA RESPONSABILITATE CONSTA IN A FI CONSTIENT DE ACEST ADEVAR.
DE ACEEA, AM O INCREDERE DEPLINA IN SURSA MEA, MA DETASEZ DE DORINTELE MELE SI IL LAS PE DUMNEZEU SA SE MANIFESTE LIBER CA ABUNDENTA IN VIATA SI IN AFACERILE MELE.

Ce ai de facut astazi?
reciteste angajamentul
Citeste si scrie afirmatia in agenda ta. Focalizeaza-te 10-15 minute asupra ei,(noteaza cateva ganduri )
Pot fi intrebari, pot fi doar idei in legatura cu afirmatia, lasa-le sa-ti umple constiinta.
Fii atent ce ganduri apar, atunci cand repeti afirmatia. Ce asociatii face mintea ta.
Deasemenea, poti nota ce se intampla zilele acestea. Poate esti mai atent si observi un anumit dialog interior intre cum gandeai si noile idei. Sau poate apare o suma de bani sau o propunere pentru un proiect etc. Fii atent la tot ce vine catre tine. Nu este intamplator! :)
  filmuletul cu Geshe Michael. Partea a doua a filmuletului. CARE ESTE UTILITATEA VACUITATII? (4-5 minute)

11755265_10204863766456420_545319229419428539_n

Cativa dintre voi mi-ati spus ca v-ati ales un scop sau scopul. Inca nu stim.

Acum, pentru a fi sigur ca ai luat decizia corecta, te intreb:
Trebuie sa obtii acel lucru? Sau ai ales, vrei sa obtii acel lucru?
Te intreb pentru ca: “De fiecare data cand va spuneti ca “trebuie” sa faceti ceva, datoria subconstientului este sa spuna: “”Ba nu, nu trebuie”, “Nu trebuie sa faci nimic”. “Te voi scoate eu din aceasta situatie”. Si, prin evitare creatoare, amanare sau facand orice altceva, veti gasi un mod de a nu face respectivul lucru. Cand spuneti”trebuie”, de fapt spuneti”trebuie, dar daca ar fi dupa mine, as prefera sa fac altceva”. Cu cat va veti stradui mai mult sa faceti un lucru, cu atat mai mult va veti impotrivi mecanismului creator al subconstientului vostru.
Cand recunosc ca pot, ca aleg sau ca vreau sa ma schimb intrucat este ideea mea sa devin astfel, atunci detin o putere la care multi oameni au ales sa renunte.”

primeartcab_914“Pur si simplu, trebuie sa ne tinem mintea departe de ceea ce nu ne dorim si sa o focalizam pe ceea ce ne dorim. Nu irositi timp imaginandu-va si imprimand in mintea voastra ceea ce doriti sa evitati. In loc sa va indepartati de ceva ce nu va doriti, indreptati-va catre ceea ce va doriti.”

“Asadar, ce imi doresc eu cu adevarat? Trebuie sa decidem acest lucru pentru noi insine.
Ce ma face o persoana fericita? De ce ma duc la serviciu? De ce ma duc la scoala?
De ce sunt implicat in cutare sau cutare lucru? Ce doresc pentru mine insumi?

Ceea ce ne dorim in viata este sa ne simtim bine. Este foarte simplu.

Este sentimentul pe care urmarim sa-l obtinem. Tindem sa cautam lucruri pentru a obtine acest sentiment.
Lucrurile materiale sau evenimentele sunt doar o scuza pentru a juca acest joc. Ce anume ma motiveaza? Ce imi place sa fac?
Aceasta este intrebarea cheie. Odata ce stiu acest lucru – iar raspunsul va fi diferit pentru fiecare persoana – imi va fi foarte usor sa-mi ating scopul.”

“Nu vedem oportunitatile sau solutiile nu din cauza ca ele nu exista; nu le vedem din cauza ca nu ne-am hotarat cu privire la ceea ce cautam.
“Trebuie sa stiti ce anume vreti inainte de a putea sa constientizati o modalitate pentru a obtine lucrul respectiv”
Veti deveni mai constienti de oportunitatile si informatiile pretioase care va vor ajuta sa va atingeti scopul daca stiti exact ce vreti- exact ce fel de casa, de serviciu, de masina, de venituri, de clienti, de relatii etc.”

Fragment din cartea: “Dincolo de gandirea pozitiva” de Dr. Robert Anthony

Am simtit sa insist pe stabilirea scopurilor pentru ca ele reprezinta un ghid, un GPS. Si cu cat este mai exact si corect ceea ce ne dorim, mai usor ajungem acolo.

Asadar:
reciteste angajamentul
– citeste si scrie afirmatia. Apoi gandeste-te asupra ei si noteaza cateva ganduri. Incearca sa intelegi ideea transmisa
priveste filmuletul
stabileste ce vrei
– gandeste-te inainte de a adormi la lucrurile bune pe care le-ai facut ASTAZI pentru ceilalti si la lucrurile bune pe care altii le-au facut pentru tine. Bucura-te ca ai putut face bine si ai primit bine din partea celorlati!

Pe parcursul zilei, reciteste afirmatia. Fii atent la gandurile tale!

Succes!

PS. Lasa un comentariu la final. Ii vei incuraja si pe ceilalti sa continue :)

Cu tot dragul,
Miky

Comentarii

comentarii

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.