Planul de 40 de zile – ziua 22

Bine te-am gasit!

 Ziua 22

AFIRMATIA

IMI RAFINEZ MINTEA SI IMI INNOBILEZ INIMA ASTFEL INCAT SA DEVIN CONSTIENT, SA INTELEG SI SA REALIZEZ FAPTUL CA PREZENTA DIVINA, EU SUNT ESTE SURSA SI SUBSTANTA TUTUROR
LUCRURILOR BUNE DIN VIATA MEA.

Ce ai de facut astazi?

– porneste cu dreptul si cu Multumesc!
– citeste si scrie afirmatia in agenda ta. Focalizeaza-te 10-15 minute asupra ei
–  scrie cele 10 motive de recunostinta
– gandeste-te inainte de a adormi la lucrurile bune pe care le-ai facut ASTAZI pentru ceilalti si la lucrurile bune pe care altii le-au facut pentru tine. Bucura-te ca ai putut face bine si ai primit bine din partea celorlati!

20130515-234609

Geshe Michael  ne spune:

Daca ceva nu functioneaza
De fiecare data cand incerci,
Atunci nu functioneaza.
Nu mai fa lucruri care nu functioneaza”
Deci, ce sa facem? Fa acelasi lucru pe care il faci atunci cand iesi dimineata din casa, rasucesti cheia in contact si masina ta nu porneste. Mergi si cauta cauza din spatele cauzelor. Ceea ce in cazul masinii, ar insemna sa deschizi capota si sa vezi daca bateria e in regula.
Pentru ca, vezi tu, viata este exact ca o masina. Buddha a spus, iar stiinta este de acord cu asta, ca pentru a se intampla un lucru, e nevoie ca un alt lucru sa se intample intotdeauna inainte.
Mergi si gaseste cauza cauzelor. Aceasta se intampla sa fie karma, pentru ca primesti cu adevarat ceea ce oferi.
Karma, inseamna tot ceea ce faci, sau spui sau gandesti.
De fiecare data cand ne hotaram sa facem sau sa spunem sau doar sa gandim ceva, aceasta se inregistreaza adanc in mintea noastra, pentru ca – hei- tu erai acolo, ascultand, cand ai luat hotararea sa faci acel lucru. Mintea este un hard disk imens, ultrasenzitiv, cu o capacitate de stocare aproape infinita si undeva acolo in capul tau exista o inregistrare a fiecarui lucru pe care l-ai facut vreodata. Si oricand facem chiar si cel mai mic lucru, acesta planteaza o samanta in mintea noastra: pune in miscare o mica energie, care intr-o zi va reveni din mintea noastra, pentru a hotari cum percepem aceasta lume.
Karma reprezinta nivelul “este-real”: karma se afla sub toate lucrurile, ca si solul Mamei Pamant undeva acolo dedesubtul a tot ceea ce ne inconjoara – sustinand cladirile si facand copacii sa creasca. Ea este cauza cauzelor. Acum s-o facem sa lucreze pentru tine.”

images (3)

Ia caietul, priveste la o pagina goala. In mintea ta noteaza trei dintre cele mai de succes lucruri care au avut loc in viata ta. Acum vezi daca nu cumva poti sa-ti amintesti de cineva, pe care l-ai ajutat in acelasi fel, chiar daca ajutorul a fost mai mic – deoarece semintele karmice plantate in solul subconstientului nostru cresc mai mari, pe masura ce se dezvolta. Cu ocazia aceasta poate gasesti motive de a te aprecia si incuraja.

Succes!

Cu drag,
Miky

Comentarii

comentarii

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.