Planul de 40 de zile – ziua 16

Bine te-am gasit!

Ziua 16
Afirmatia
SURSA MEA INTERIOARA SE MANIFESTA INSTANTANEU SI CONSTANT PRIN DIFERITE FORME SI EXPERIENTE CE CORESPUND NEVOILOR SI DORINTELOR MELE, SI FIIND UNA CU PRINCIPIUL SURSEI IN ACTIUNE, ESTE IMPOSIBIL SA AM NEVOI SAU DORINTE RAMASE NEIMPLINITE.

Ce ai de facut astazi?

– porneste cu dreptul si cu Multumesc!
Citeste si scrie afirmatia  in agenda ta. Focalizeaza-te 10-15 minute asupra ei
Video Geshe Michael – Semintele

GrowGreen-LeadIn

“Regaseste-te. Observa-te. De aceea spuneam mai devreme ca auto-observarea este un lucru atat de minunat si extraordinar. Dupa un timp, nu trebuie sa mai faci nici un efort, deoarece, pe masura ce iluziile incep sa se naruie, tu incepi sa cunosti lucruri ce nu pot fi descrise. Aceasta se numeste fericire. Totul se schimba, iar tu te indragostesti de starea de constienta.
Iata povestea discipolului care a mers la maestru si a spus:”Ati putea sa-mi dati un sfat intelept? Ati putea sa-mi spuneti ceva care sa ma calauzeasca de-a lungul zilelor mele?” Era ziua de tacere a mastrului, asa ca el a luat o tablita. Pe ea scria: “Constienta”. Cand discipolul a vazut, a spus:”Este prea sumar. Puteti sa-mi explicati un pic?” Asa ca maestrul a luat inapoi tablita si a scris:”Constienta, constienta, constienta.” Discipolul a spus: “Da, dar ce inseamna asta?” Maestrul a luat inapoi tablita si a scris:”Constienta, constienta, constienta inseamna constienta.”
Asta inseamna sa te supraveghezi pe tine. Nimeni nu-ti poate arata cum sa o faci, pentru ca te-ar invata o tehnica anume, te-ar programa. Dar observa-te. Cand vorbesti cu cineva, esti constient de ce faci, sau pur si simplu te identifici cu el? Cand te-ai suparat pe cineva, ai fost constient ca erai suparat, sau pur si simplu te-ai identificat cu supararea? Mai tarziu cand ai avut timp, ti-ai studiat trairea si ai incercat s-o intelegi? De unde a venit? Ce a cauzat-o? Eu nu cunosc alte cai de ajunge la constienta. Nu poti schimba decat ceea ce intelegi. Reprimi tot ce nu intelegi si nu constientizezi.. Nu schimbi nimic. Dar cand intelegi un lucru acela se schimba.”

Fragment din Constienta de Anthony de Mello

fii-constient-de-ce-faci-c

 

Asadar: Constienta, constienta, constienta! :)

Succes!

Cu drag,
Miky

PS Ce ai facut bine pentru ceilalti astazi? Dar ceilalti pentru tine? Ce seminte ai plantat?

 

 

 

 

Comentarii

comentarii

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.